Kom in beweging 26 MEI2019

Regionaal Goede Doel

Ook dit jaar staat de tocht volledig in het teken van het goede doel. Deelnemers fietsen niet alleen voor hun plezier, maar steunen met hun deelname ook een regionaal goed doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar

  • Stichting Fonds Hartewensen. Zij zetten zich in om wensen van de cliënten van de Hartekamp Groep te vervullen.
  • Een initiatief voor het  realiseren van een zogenaamde Beweegtuin (geschikt voor alle leeftijden en minder-validen) in de Alkmaarse wijk Huiswaard

Geweldig goede doelen die uw donatie middels het meedoen aan deze tourtocht meer dan verdienen. U een mooie dag en zij een prachtige donatie om hun wensen te realiseren.

Goede doelen van de voorgaande edities

Hieronder een kort overzicht van de goede doelen van de voorgaande jaren.

EDITIE 2015: KINDERAFDELING BRANDWONDENCENTRUM BEVERWIJK

Een onverwachte opname in het ziekenhuis is een vervelende gebeurtenis. Wanneer er brandwonden en kinderen in het spel zijn, is de schrik vaak nog groter.

Het Rodekruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft niet alleen een bekend brandwondencentrum, maar biedt als enige ziekenhuis in Nederland, onderdak aan een zelfstandig draaiend kinderbrandwondencentrum. Hier zijn zes bedden voor kinderen met brandwonden beschikbaar. Vaders en moeders mogen de hele dag blijven en kunnen blijven slapen.

Het voordeel van een dergelijk gespecialiseerde kinderafdeling is dat kinderen, o.a. naar de speelkamer mogen, wanneer ze daar fysiek weer aan toe zijn. Daar kunnen ze spelen en praten met andere lotgenoten. Deze sociale interactie is een belangrijk onderdeel van het verwerkingsproces vn de gebeurtenis die heeft geleidt tot de brandwonen. Ook gaan de kinderen spelenderwijs meer bewegen.

Deze speelkamer kan een flinke opknapbeurt gebruiken. De donatie door De Ronde van JCI en Bites & Beats, beide georganiseerd door JCI IJmond, zal worden gebruikt om deze speelkamers op te knappen. Samen met uw hulp zijn wij in staat iets extra’s te betekenen voor kinderen met brandwonden.

EDITIE 2014: STICHTING ACHTER DE DUINEN

Achter de Duinen is een initiatief in oprichting: het wordt een thuis waar vijf meervoudig complex gehandicapte bewoners welkom zijn. Waar individuele aandacht en ondersteuning belangrijk zijn. Samen en toch op jezelf. Kleinschalig wooninitiatief Achter de Duinen biedt 24-uurs opvang met een extramuraal karakter. Hiermee wordt bedoeld dat er veel aandacht besteed zal worden aan activiteiten buiten de muren van het kleinschalig wooninitiatief.

Achter de Duinen is gelokaliseerd aan de Rijksstraatweg in Heemskerk, bijna tegenover de ingang van het duingebied. Er wordt op dit moment nog volop gebouwd aan de woonvoorziening. Samen met u kunnen wij helpen wat extra’s te realiseren voor de inrichting van het huis.